Tedd szebbé másnak a karácsonyt!

Sokszor el nem tudnánk képzelni, milyen apró dolgokkal is örömet tudunk szerezni másoknak. Elég egy könyv, egy tábla csoki, egy meleg tea vagy ha egyszerűen csak ott vagyunk, ahol szükség van ránk.

angel-564351_1920.jpg

Szerezz örömet könyvvel!

Budapesten, a Vörösmarty-téren idén először szerveznek karitatív könyvgyűjtést a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár alkalmával. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) azt kéri, hogy a vásár területén, a színpad mellett felállított piros színű karitatív faházba hozzák a könyveket, melyeket vasárnap-csütörtök: 10-20 óra között; péntek-szombat: 10 és 21 óra között tudják fogadni. A könyveket a rászoruló fővárosi szociális intézmények lakóinak -gyermekotthonok, idősotthonok- részére gyűjtik. A karitatív faházban emellett nyolc segélyszervezet képviselteti magát.

Cipősdoboz Akció

Az egyik legismertebb karácsonyi adománygyűjtési program, a Cipősdoboz Akció munkatársai előre megadott csomagpontokon várják az elkészített csomagok átadását december 1-je és 18-a között (november 18-24 között ők is a Vörösmarty-téren fogadták az adományokat). Az akció szervezője, a Baptista Szeretetszolgálat arra kéri a segíteni vágyókat, hogy a nehézsorsú kisgyermekek részére szánt ajándékokhoz (játékok, írószerek, édességek, könyvek, higiéniai eszközök) keressenek egy jó állapotú, üres cipősdobozt és azt vonják be csomagolópapírral. Az ajándékcsomag tetején szerepeljen, hogy hány éves és milyen nemű gyermeknek készítették a meglepetést. A csomagpontok listája elérhető a kezdeményezés oldalán, a http://ciposdoboz.hu címen.

A Mikulással turnézik Király Viktor?

A Magyar Vöröskereszt idén több karácsonyi akciót is indít a rászorulóknak való segítségnyújtás céljából, főként tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű játékokat, könyveket várnak. A „Karácsonyi Szaloncukor Angyal” elnevezésű programban december 7-ig várják a felajánlásokat a külön e célra létrehozott számlaszámra, illetve SMS elküldésével is lehetséges a támogatás. A befolyt összegből a rászoruló gyerekeknek vásárolnak szaloncukrot.

Ugyancsak a Magyar Vöröskereszt szervez kétnapos élelmiszergyűjtést december 9-én és 10-én szerte az országban, a Tesco áruházaiban. Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket fogadnak.

A MikulásGyár 2016. december 2. és 21. között tart nyitva, ide a tartós élelmiszerek mellett, tisztító és tisztálkodási szereket, jó minőségű játékokat és mesekönyveket várnak a szervezők.

Valamint december 9 és 22 között a Coca-Cola karácsonyi karavánja járja végig az országot adományokat gyűjtve, a Mikulással együtt turnézik Király Viktor is.

A programok részletes leírásáért és bővebb tájékoztatásért látogass el a Magyar Vöröskereszt oldalára: http://www.voroskereszt.hu

Ha az önkéntesség érdekel

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány decemberben kiemelten nagy figyelmet fordít az ételosztásokra. Győrön (Győrszentiván) december 10-én; Budapesten Óbudán a Flórián téren december 17-én, a Blaha Lujza téren pedig december 24-25-26-án tartanak megmozdulásokat. Az önkéntesek jelentkezését az 1/274-6247-es telefonszámon várják.